2014. március 16., vasárnap

Villámgyors túrógombóc



Hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 230 g búzadara (egy bögrényi - 3 dl)
  • 500 g zsírszegény túró
  • 12 db édesítő tabletta (beleteheted a vízbe is, vagy porrá törve a túróval)
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1,5 evőkanál olíva olaj
Elkészítés
  1. A vizet forrald fel.
  2. Öntsd bele a búzadarát és keverd csomómentesre (pár perc), majd húzd félre a tűzről.
  3. Tedd bele a túrót, az édesítőt, ha szereted, akkor egy kis fahéjat és várd meg míg kihűl.
  4. 1,5 evőkanál olajat melegíts fel egy serpenyőben, majd öntsd rá a zsemlemorzsát és szépen pirítsd meg.
  5. Míg a zsemlemorzsa megpirul, a gombócalapanyagod ki is hűl. A masszából gyúrj gombócokat és hempergesd meg őket a zsemlemorzsában.
Tápanyagtartalom
Túrógombóc (joghurt nélkül)

Tejföl helyett edd joghurttal! Én elég édesszájú vagyok, szóval a joghurtba is törtem 3 szem édesítőt. Igazán nem bonyolult az elkészítése, maximum fél óra után már eheted is! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése