Hozzávalók
- 2,5 dl víz
- 230 g búzadara (egy bögrényi - 3 dl)
- 500 g zsírszegény túró
- 12 db édesítő tabletta (beleteheted a vízbe is, vagy porrá törve a túróval)
- 100 g zsemlemorzsa
- 1,5 evőkanál olíva olaj
Elkészítés
- A vizet forrald fel.
- Öntsd bele a búzadarát és keverd csomómentesre (pár perc), majd húzd félre a tűzről.
- Tedd bele a túrót, az édesítőt, ha szereted, akkor egy kis fahéjat és várd meg míg kihűl.
- 1,5 evőkanál olajat melegíts fel egy serpenyőben, majd öntsd rá a zsemlemorzsát és szépen pirítsd meg.
- Míg a zsemlemorzsa megpirul, a gombócalapanyagod ki is hűl. A masszából gyúrj gombócokat és hempergesd meg őket a zsemlemorzsában.
Tápanyagtartalom
Túrógombóc (joghurt nélkül) |
Tejföl helyett edd joghurttal! Én elég édesszájú vagyok, szóval a joghurtba is törtem 3 szem édesítőt. Igazán nem bonyolult az elkészítése, maximum fél óra után már eheted is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése