Az első saját muffinkreálmányom! Édes, omlós, túrós, fehérjés, nem kicsit eteti magát, úgyhogy vigyázat! Legközelebb én sem sütök ilyen sokat belőle :"D
Száraz alapanyagok:
- 50 g zabpehely (darálva)
- 50 g kókuszliszt (helyettesíthető zabpehellyel)
- 50 g vaníliás protein
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- fahéj
- 16 szem porrá tört édesítő
Nedves alapanyagok:
- 2 tojás
- kb. 1 dl tej (de ha a tészta már összetapadt, akkor kevesebb is lehet, fokozatosan adagoljuk)
- 12,5 dkg zsírszegény túró
- 1 db lereszelt cukkini (kb. 160 g) - a felét nagy lyukú, a másik felét pedig kis lyukú reszelőn reszeltem le, legközelebb kipróbálom úgy, hogy csak a picin reszelek :)
- 4 szem porrá tört édesítő
- 2 teáskanál rum aroma
- 1 citrom reszelt héja (nekem nem volt itthon, szóval kihagytam)
- (ha szereted a mazsolát, akkor itt beleteheted :))
- elpárolgás (kalóriabázisra): -121 g
Elkészítés:
1. A száraz és a nedves alapanyagokat külön tálban összekeverjük.
2. A száraz anyagokat beleborítjuk a nedves alapanyagokba és annyit keverünk rajta, hogy a száraz anyagok átnedvesedjenek. Nem egy sima tésztát, hanem egy viszonylag masszív, formázható tésztát kell kapnunk.
3. A tésztát szépen beletöltjük a muffin formába, mivel nem fog nagyot nőni sütés közben, ezért addig pakold, amekkora muffint szeretnél.
4. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kezd aranybarnává válni a teteje és belengik az édes illatok a konyhát, akkor lesz készen ;)
Tápanyagtartalom
Túrós muffin (cukkinis, proteines) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése