2014. március 18., kedd

Szakíts a mérleggel!


Már évek óta száműztem a mérleget az életemből, de nem azért, mert félek attól, hogy milyen számok jelennek meg a kijelzőjén, hanem azért, mert rájöttem, hogy semmi értelme az állandó mázsálásnak, elvégre nem a vágóhídon vagyunk. Szomorúsággal telve gondolok azokra a nőkre/férfiakra, akik attól éreznek boldogságot vagy éppen nyomorúságot, hogy az a vacak kis szerkezet mit mutat!!!  







Miért felesleges tudnod, hogy hány kilogramm vagy? A válasz nagyon egyszerű: az izom nehezebb mint a zsír, tehát lehetek 50 kilósan legbelül egy hatalmas zsírkupac, de lehetek 65 kilósan színizom nádszálkisasszony is. Ezek után nem is lehet kérdés, hogy mi a cél: az izomépítés! 

Ha a tested változásait nem a reggeli tükörbenézéssel szeretnéd nyugtázni, akkor mindenképpen mérd a körméreteidet (mellkas, csípő, derék) heti rendszerességgel, így nyomon tudod követni az átalakulásodat.

Mivel kíváncsi voltam, hogy a súlyom a körméreteimhez viszonyítva hogyan alakul, ezért (a kalóriabázis vezetésével egyidejűleg) megkezdtem újra kiépíteni a kapcsolatomat a mérleggel. Nem egyszerű, mert számomra annyira lényegtelen a testsúly, hogy mindig megfeledkezem róla :) Szerencsére már sikerült annyiszor lemérnem magam, hogy le tudjak vonni némi következtetést, amit most meg is osztok Veletek :)
Az első hetekben - alacsony fehérjebevitel mellett - a súlyom csökkent és a körméreteim is csökkentek (lassan, de biztosan).
Nagyjából három hete optimalizáltam a tápanyagelosztásomat és elkezdtem növelni a fehérjebevitelt, szóval sziklaszilárd eredményeim még nincsenek, de már most látom, hogy a súlyom szépen lassan gyarapszik, viszont - ami lényeges - a körméreteim továbbra is csökkennek! Tudjátok mit jelent ez? Azt hiszem, sikerült végre némi izmot magamra rántanom, hip-hip-hurrá! :-D Már nagyon régóta vágytam erre, de miért is?

Mert minden kilogramm megszerzett izommal plusz 70-100 kalóriát égethetünk naponta, még pihenés közben is! Ráadásul a kőkemény munkával megszerzett izomkezdeményeimet rendszeresen táplálnom kell mindenféle jósággal, ergo: "végigzabálhatom" a napot, mégsem fogok elhízni (persze továbbra sem ehetek össze mindenfélét)!
Mi ebből a tanulság? Ha növeled az izmaid mennyiségét, akkor több zsírt tudsz elégetni. Hát nem nagyszerű? Há' nem?!  Há' de! :)

Mindebből a tanulság: heti rendszerességgel MÉRJ és ne MÉRLEGelj túl gyakran! ;)

Forrás:
http://www.xn--fogys-zsrgets-6db9jd6d.info/2011/03/plusz-1-kg-izom-mennyi-kaloriat-eget-el.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése