Nagy müzliszelet rajongó vagyok, de tudom, hogy amiket meg szoktam venni és enni fényévekre vannak az egészséges nassolnivalóktól. A hozzávalókat transz-zsírsavakkal tapasztják össze (amik szívbetegséget, cukorbetegséget, elhízást, daganatos megbetegedéseket és a világ összes baját okozzák), nem beszélve a sok mesterséges adalékanyagról, amit olyan apró betűkkel írnak rá a csomagolásra, hogy Legolas legyen a talpán, aki el tudja olvasni őket!
Egyből két verziót is sütöttem, mert a férjuram nem szereti a mazsolát, én viszont imádom!
A receptekből 6-6 db minimuffin fog kisülni :)
Hozzávalók:
- 25 g vaníliás protein
- 1 banán
- 75 g müzlikeverék (Spár vollkorn gyümölcsös müzlit használtam)
- elpárolgás (kalóriabázisra): -22 g
1. A banánt villával összetörjük, pépesítjük.
2. Hozzáadjuk a müzlikeveréket, végül a proteint.
3. Előmelegített sütőben 170 fokon 10 percig, majd 160 fokon 20 percig sütjük. Végezz tűpróbát!
Tápanyagtartalom
Müzlimuffin mazsolával |
Anti-mazsolás kakaós verzió
Hozzávalók:
- 25 g csokis protein (én vaníliással csináltam, mert csak ez vagyon itthon)
- 1 banán
- 50 g zabpehely
- 2 g zsírszegény kakaópor
- 2 édesítő tabletta porrá zúzva
- elpárolgás (kalóriabázisra): -22 g
Az elkészítése ugyanaz, mint a mazsis verzióé :)
Tápanyagtartalom
Kakaós müzlimuffin |
Az ötletet INNEN merítettem, tessék rendszeresen látogatni ezt az oldalt is ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése