2014. március 12., szerda

Erdélyi kapros-túrós zöldbab

Az egyik kedvenc köretem, nagyon gyorsan elkészül, ráadásul másnap még finomabb lesz a túró savanykás ízétől! Mindenképpen próbáljátok ki!


Hozzávalók:
  • 1 kg fagyasztott zöldbab
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 4 darab paradicsom
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zsírszegény túró
  • 1 csokor kapor
Elkészítés:
  1. A zöldbabot sózom, borsozom, meglocsolom olíva olajjal és lefedve takarék lángon párolom.
  2. A paradicsomnak lehúzom a héját és negyedekbe vágva a zöldbabra dobom.
  3. Ráreszelem a vöröshagymát és a fokhagymát, jól összeforralom.
  4. Lehúzom a tűzről és hozzákeverem a kapros túrót, lefedve 10 percig állni hagyom, csak azután kínálom.
Tápanyagtartalom
400 g hatalmas mennyiség! 300 g-nál többet nem tudtam megenni belőle, szóval nagyon alacsony a kalóriatartalma ;)

Erdélyi kapros túrós zöldbab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése