2014. március 10., hétfő

Paradicsomos uborkasaláta túróval

Ez a recept igazán egyszerű, kétnaponta el is szoktam készíteni, sütőben sült csirke mellé eszem vacsira vagy ebédre. Baranyában most tombol a medvehagymaszezon, úgyhogy azért ennyire zöld, mert tegnap volt szerencsém szedni két zacskóval :)



Hozzávalók (1 főnek):

  • 1 paradicsom (kb. 120 g)
  • 1 kígyóuborka majdnem fele, de inkább harmada (kb. 150 g)
  • fél pohár natúr joghurt (80 g)
  • 40 g zsírszegény túró
  •  egy kiskanál almaecet
  • só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A túrót kikeverem a joghurttal és az ecettel.
  2. A zöldségeket kockára vágom és beleöntöm egy tálba, fűszerezem.
  3. Ráöntöm a túrós krémet, összekeverem és már készen is van :) 
Ha a napi kalóriabeviteled nem engedi, akkor a túrót ki is hagyhatod belőle, de a zöldségek mennyiségét is csökkentheted, ha a szénhidrátodba nem fér bele. Csirkével együtt igazi fehérjebomba! :))

Tápanyagtartalom

Paradicsomos uborkasaláta


Paradicsomos uborkasaláta túróval




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése