2015. június 26., péntek

Epres-túrós rolád

Először barackkal készítettem el ezt a receptet, de eperrel is ki kellett próbálnom és nem okozott csalódást (bár barackkal sokkal édesebb, úgyhogy visszatérek rá) :)

Nagyon egyszerű, nagyon gyors, ráadásul igen finom! :)





Hozzávalók:
- 500 g zsírszegény túró (törj bele 10 db édesítőt)
- 1 cs. Dr. Oetker zselatin fix
- 1. cs. vaníliás pudingpor
- (fahéj - akár a pudingba, akár a túróba)
- 5 dl tej
- 10 db édesítő
- 360 g eper vagy 3 db őszibarack
- elpárolgás (kalóriabázisra): -40 g

Elkészítés:
1. A pudingot a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük a 10 édesítővel.
2. A túrót egy tálba tesszük, beletörünk még 10 édesítőt, rászórjuk a zselatin fixet.
3. Az epret/barackot kisebb darabokra vágjuk, a felét a túrós krémbe, a másik felét pedig az őzgerinc formába tesszük.
4. A pudingot beleöntjük a gyümölcsős túrós krémbe, jól összekeverjük, majd beleöntjük az őzgerinc formába.
5. 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon finom, feldobhatod még mazsolával, keksszel, csokidarával, a variációk száma végtelen :) Ha fehérjedúsabb nassolnivalót szeretnél, akkor nyugodtan boríts a pudingba (miután megfőzted) egy adag vaníliás proteinport.

Tápanyagtartalom 
/barackkal készítve magasabb lesz a szénhidrát/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése